Lidt om Rhizolyse

zz3322

Rhizolyse er en procedure, der anvendes til at mindske smerter. En elektrisk strøm produceret af en radiobølge anvendes til at opvarme et lille område af nervevæv og dermed mindske smertesignaler fra det pågældende område.

Rhizolyse kan bruges til at hjælpe patienter med kronisk (langvarig) rygsmerte og nakkesmerter og smerter relateret til degeneration af leddene fra gigt.

Graden af ​​smertelindring varierer, afhængigt af årsagen og placeringen af ​​smerte. Smertelindring fra Rhizolyse kan vare fra seks til 12 måneder, og i nogle tilfælde, kan relief vare i årevis. Mere end 70% af patienterne behandlet med Rhizolyse får smertelindring.

Rhizolyse har vist sig at være en sikker og effektiv måde at behandle nogle former for smerte. Det er også generelt veltolereret, med meget få tilknyttede komplikationer. Der er en lille risiko for infektion og blødning på indstiksstedet. Din læge kan rådgive dig om din særlig risiko.

Den væsentligste bivirkning af Rhizolyse er vist ubehag, herunder hævelse og blå mærker på det sted, behandlingen, men dette går generelt væk efter et par dage.

Som med enhver medicinsk procedure, Rhizolyse er ikke hensigtsmæssigt for alle. For eksempel er radiofrekvens ablation anbefales ikke til folk, der har aktive infektioner eller blødningsproblemer. Din læge kan fortælle dig, hvis du ikke skulle have Rhizolyse.

For at forberede radiofrekvens ablation behandling, bør du tage et par forholdsregler, herunder:

 • Spis ikke inden for seks timer af din tid; dog kan du have klare væsker indtil to timer før proceduren.
 • Hvis du har diabetes og bruger insulin, skal du justere doseringen af ​​insulin dagen af ​​ Din primære sundhedstjeneste læge vil hjælpe dig med denne justering. Medbring din diabetes medicin med dig, så du kan tage det efter proceduren.
 • Fortsæt med at tage alle andre lægemidler med en lille tår vand. Bring alt medicin med dig, så du kan tage det efter proceduren. Bemærk venligst: Du må ikke stoppe nogen medicin uden først at rådføre sig med din primære eller henviser læge.
 • Du bliver nødt til at bringe en person med dig til at køre dig hjem efter indgrebet. Du bør ikke køre bil eller betjene maskiner i mindst 24 timer efter proceduren.

Hvad sker der under radiofrekvens ablation?

Du vil mødes med en læge for en evaluering. Hvis anbefales radiofrekvens ablation, vil en læge forklare fremgangsmåden i detaljer, herunder mulige komplikationer og bivirkninger.

Lægen vil også besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

En intravenøs (IV) linje kan placeres i en vene i armen, før proceduren og en lokalbedøvelse og mildt beroligende kan anvendes til at reducere eventuelle ubehag under Rhizolyse. Du kan være vågen under processen for at hjælpe med korrekt vurdering af proceduren. Spørg din læge om detaljerne på forhånd.

Efter lokalbedøvelse (du vil være vågen, men vil ikke føle nogen smerte) er blevet givet, vil lægen indsætte en lille nål i det generelle område, hvor du oplever smerte. Brug X-ray, vil lægen vejlede nålen til den nøjagtige målområdet. En mikroelektrode indsættes derefter gennem nålen for at starte stimulation proces.

Under proceduren, vil din læge spørge, om du er i stand til at føle en prikkende fornemmelse. Formålet med den stimulering proces er at hjælpe lægen afgøre, om elektroden er i den optimale område for behandling.

Når nålen og elektrodeplacering verificeres, er en lille radiofrekvens strøm sendes gennem elektroden ind i det omgivende væv, hvilket får vævet til varme. De bør ikke føle ubehag under opvarmningen del af proceduren.

Hvad sker der efter radiofrekvens ablation?

Efter radiofrekvens ablation:

Du vil bo i en opvågningsstuen til observation, hvor en sygeplejerske vil kontrollere dit blodtryk og puls.

 • En bandage vil blive placeret over injektionsstedet.
 • Sygeplejersken vil give dig en drik og gennemgå dine decharge instruktioner med dig.
 • Nogen skal køre dig hjem.

Kan jeg Genoptag min normale aktiviteter efter radiofrekvens ablation?

Du vil få et par begrænsninger umiddelbart efter radiofrekvens ablation:

 • Du må ikke køre bil eller betjene maskiner i mindst 24 timer efter proceduren.
 • Du kan genoptage din normale kost.
 • Må ikke udøve nogen anstrengende aktivitet for de første 24 timer efter indgrebet.
 • Du må ikke tage et bad i en til to dage efter proceduren; du kan tage brusebad.
 • Du kan fjerne eventuelle bandager i aften før sengetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *