Sådan kommer du i gang med at blogge

zz3322

Hvis du også går rundt med en lille blogger i maven er det bare om at komme i gang. Det har aldrig været så nemt at starte en blog som det er nu, og med facebook og de sociale medier som en større og større del af folks hverdag er det nu også meget nemt at komme i kontakt med potentielle læsere. Så hvad venter du på – kom i gang nu!

Før du starter

Til at starte med kan det være meget smart at tænke over hvad man gerne vil med sin blog. Du kan f.eks. starte med at læse det her super indlæg om hvordan man laver en blog. Forhåbentlig sætter det nogle tanker i gang om hvad din blog skal handle om, hvad den skal hedde, hvad din vinkel skal være og alle den slags ting.

Find et domæne

Efter du har fået rammeren og tankerne på plads for din blog er det tid til at finde et navn, og her er det sejest hvis du kan købe et .dk. domæne. Det koster en lille smule og kræver en bitte lille smule teknisk viden, men selv om din blog bare er en hobbyblog er det altså meget nemmere at komme i gang med at få besøgende hvis du har et rigtigt domæne. Og så er det også meget sejere at sige at man har sitnavn.dk i stedet for sitnavn.gratisblog.dk

Det nemmeste system at blogge på er det der hedder WordPress, og køber du dit domæne her i Danmark hos en dansk udbyder vil du også kunne finde et sted hvor du nemt kan få det installeret. Det kræver igen en lille smule teknisk viden, men det er altså meget lidt og noget som de fleste godt kan finde ud af.

Få fat i nogle besøgende

Når nu du har en blog og har fået skrevet nogle indlæg er det tid til at kigge på hvordan man så får nogle besøgende. Det kan f.eks. være at man skal i gang med at lave noget linkbuilding eller skal kigge på hvordan man laver søgemaskineoptimering. Her kan man kigge på en side som antonhoelstad.dk hvor man kan få gode tips og tricks til hvordan man kommer i gang med online markedsføring. Det hele kan godt virke lidt uoverskueligt og besværligt, især i starten, men når først man begynder at kigge på det og læse om det og får prøvet nogle af de mange ting i praksis er det ikke så slemt.

Facebook

Den sidste ting der er vigtig at nævne er facebook. Facebook har i dag så mange besøgende at det er et af de bedste steder at få trafik fra.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have oprettet din egen side til din blog, det er ikke så svært og tager ingen tid. Så skal du skrive lidt om din egen blog på din væg sådan at dine venner kan se den, også det er meget nemt og du har sikkert allerede gjort det.

Men hvis du for alvor skal have besøgende skal du ind og finde nogle grupper der handler om det du blogger om (og nærmest uanset hvad din blog handler om findes der nogen, Facebook er så kæmpe at der er noget for enhver smag).

Begynd nu at være aktiv i grupperne derinde, kommenter på indlæg og opret nogle selv. Sørg for at du ikke bare spammer din blog og nævner den hele tiden, men link til den hvis det er relevant. Hurtigt vil folk finde ud af at du også har en blog, og så vil de besøge den og del eden med deres venner – og sådan for du masser af trafik fra Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *