Hvad er forskellen på de mange borde til bordfodbold?

zz3322

Bordfodbold er gået hen og blevet vanvittigt populært i løbet af den seneste årrække. Dette er ikke overraskende, når man ser på spillets mange fordele. For det første er spillet nemt at lære og komme igang med, men til gengæld er det svært at blive rigtig god til. Derfor er der noget i spillet for alle og enhver!

På arbejdspladsen kan man få en hurtig og forfriskende pause, som giver fornyet energi til at udføre det daglige arbejde. I ungdomsklubben kan børn lære hinanden at kende på nye måder, styrke deres sociale kompetencer og knytte nye venskaber over et godt bordfodboldspil. Det samme gælder for folk, der er gået på bar eller café efter en lang arbejdsuge, og tager sig et slag bordfodbold med nogle nye venner i byen.

Der findes derfor i dag et stort antal forskellige borde fra forskellige fabrikanter på markedet. Faktisk er bordfodboldborde blevet fremstillet i snart mere end 100 år! Bordfodboldborde kommer i mange størrelser og varianter og til forskellige priser. I denne artikel ser på nogle af forskellene mellem de mange borde, og hvad man bør være opmærksom på, hvis man vil ud og købe et fodboldbord.

Forskellige typer borde til bordfodbold

I Danmark er de mest populære bordfodboldborde fremstillet af især franske og italienske producenter. De bedst kendte franske producenter er Rene Pierre og Bonzini. Eksempler på italienske fabrikanter af borde er Garlando og Roberto Sport.

De franske bordfodboldborde kommer med relativt bløde spilleflader af linoleum, og har teleskopstænger. Bordene fra de italienske producenter har glasplader, som ofte er sandblæst. Italienske borde kan komme med enten teleskopstænger eller gennemgående stænger afhængigt af modellen.

Derudover er der også borde af amerikansk og tysk design, men denne type borde ses sjældnere i Danmark. De amerikanske borde kan genkendes ved, at de oftest er kasseformede og har tre spillere fæstnet til målmandstangen. Tyske har gerne gennemgående stænger, og spilleflader af enten glas eller linoleum, og spillefladen har også ofte hævede hjørner.

Endelig kan man få multifiunktionelle borde med helt op til 15 forskellige spil i ét. Nogle af disse multiborde tillader dig udover at kunne spille bordfodbold på dem også at spille airhockey, pool, bordtennis, skak og backgammon – for blot at nævne nogle af de mere kendte spil. Denne type borde er ideelle til at købe til de mindre børn, som så kan vokse op med bordet og gradvist lære at påskønne de mere avancerede spil, som bordet inkluderer, som eksempelvis skak.

Hvilket bord skal man så vælge?

Vi ville gerne kunne være behjælpelige og gøre tingene nemme for dig ved at sige, at du skal købe X bord fra X producent. Men det kan vi desværre ikke, fordi der er så mange særbehov og deraf følgende hensyn at tage i betragtning, når du skal have et bordfodboldbord. Hvis du arbejder i en SFO, kunne et multifunktionelt bord være en mulighed, men et ‘rigtigt’ bordfodboldbord ville måske på sigt være en bedre og mere holdbar løsning.

Et rigtigt bordfodboldbord i juniorstørrelse kunne også være en mulighed, men her ville det være sværere for de voksne i SFO’en at spille med børnene grundet bordets mindre størrelse. Hvis du søger et bord til hjemmet, så ungerne kan spille i kælderen, så kan du overveje at investere i et bord i voksenstørrelse, så børnene også vil kunne få glæde af det, når de bliver større.

Som tommelfingerregel vil vi derfor anbefale, at man tænker langsigtet og investerer i et bord, som man både kan få glæde af nu, men også på sigt. Dette betyder, at man som udgangspunkt nok skal slippe flere penge for et bord, men hvis man så også får et godt bord, som man kan bruge i 10 år, måske 20 år, så er det også pengene værd. 

God kamp og husk, at vi her på redaktionen holder med dit hold!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *