Vælg en miljørigtig tørretumbler

zz3322

De fleste danske husholdninger har en tørretumbler, og dem der ikke har en, ville ønske at de havde. Især om vinteren og i lejligheder uden tørrerum i kælderen, kan behovet for en tørretumbler være ekstra stort. Selvom meget tøj ikke kan tåle tørretumbleren, er de store stykker tøj som håndklæder og sengetøj oplagte kandidater til tørretumbleren skabsvarme tørring. Er man en børnefamilie, kan de store mængder vasketøj godt virke overvældende. En tørretumbler skærer ned på den tid det tager at hænge tøjet op, og man har hænderne fri til at få ordnet nogle af de mange andre huslige pligter der hober sig op hele tiden.

Ikke alle tørretumblere er gode for miljøet

Der kan være mange ting man skal være opmærksom på ved køb af en tørretumbler, da ikke alle tørretumblere er lige miljørigtige. Kig efter de certificeringer de forskellige forhandlere har, og undersøg energiforbruget på dem, da de kan sluge rigtig meget energi. Ofte skal man en smule op i prisleje, men så får man også en mere miljørigtig maskine, der højst sandsynligt kan spare penge på elregningen i det lange løb. Læs mere om tørretumblere her.

Huslige råd omkring tørretumblere

Som det første skal man naturligvis kun købe en tørretumbler, hvis man rent faktisk har brug for den. Er man vild med den friske duft sengetøjet får udendørs, er der måske ikke behov for en tørretumbler. Har man en tørretumbler, er det for eksempel vigtigt at fylde maskinen helt op, og ikke køre med kun en halv maskine, da det er spild af energi. Derudover skal fnugfilteret rengøres jævnligt for at undgå at fnuggene sætter sig fast, og bremser at luften kan passere. Det forlænger tørretiden og bruger derfor mere energi. Vedligeholdelse af tørretumbleren kan i det lange løb forlænge tørretumblerens levetid.

Tørretumblere er vigtige for allergikere

Hænger man tøj til tørre udendørs om sommerhalvåret, kan mange pollenpartikler sætte sig fast i tøjet, og det kan være meget ubehageligt for allergikere. Især hvis det er sengetøj, som allergikeren er i tæt kontakt med i mange timer i døgnet. Generelt er det bedst hvis alle tekstiler som allergikeren skal være i kontakt med, tørres indenfor, da alle tekstiler med pollenpartikler på kan genere. For allergikere er det derfor bedst at tørre tøjet i tørretumbleren, selv hvis vejret er til at hænge tøjet til tørre udenfor. I forår og sommermånederne er pollentallene ofte høje nok til at skabe gener, hvis pollenpartiklerne kommer med indenfor i tøjet.

Jævnlig vedligeholdelse af tørretumbleren er nødvendigt

Er man ikke allergiker og er vild med den friske duft af tøj tørret udenfor, skal man ikke glemme sin tørretumbler om sommeren. Den har nemlig ikke godt af at stå ubrugt i længere tid, da remmen tager form efter motorakslen, og det kan resultere i en knækket rem. Derfor har tørretumbleren godt af at få en smule motion om sommeren. Det kan enten være at dreje tromlen et par gange med hånden, eller køre et kort program, naturligvis med tøj i maskinen. Så sikrer man sig at remmen ikke knækker og at alle tørretumblerens dele får bevæget sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *