Få den allerbedste kvalitet af print med den rigtige toner

zz3322

I Danmark er der mange mennesker, som printer. Nogle printer invitationer til fødselsdage, nogle printer budgetter og fakturaer og nogle printer noder til musik. Én ting, som alle disse udprint har tilfælles, er, at jo bedre kvalitet de er, jo gladere bliver vi. På fødselsdagsinvitationen kan man lettere se de fine tegninger, tallene bliver ikke smudset til på budgettet og noderne flyder ikke sammen hos musikeren.

Her kommer toneren i spil, for et af de vigtigste komponenter i din laserprinter er faktisk toneren. Derfor er det altså vigtigt, at din toner er af høj kvalitet, så dine udprint bliver så pæne og klar som overhovedet muligt. Hvad er toner så egentligt? Toner er, simpelt sagt, det komponent, som du sætter i en laserprinter. Heri er der noget pulver, som bliver påført på et stykker papir i det mønster, som du gerne vil have printet det ud i.

Toner er altså ligesom det blæk, man bruger i en traditionel printer, og derfor er det altså nogle gange nødvendigt at skifte toneren ud, hvis du vil blive ved med at printe. Det kan variere kraftigt, hvor meget papir én karton toner kan printe, men en god tommelfingerregel siger, at man kan printe cirka 2000 sider. Dette kan lyde som meget, men når du en dag står og mangler toner, og skal have printet en vigtige opgave til skole eller arbejde, så vil du måske ønske, at du havde købt lidt ekstra.

”Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber toner?”

Når du køber toner, så kan du altså se, at det ikke er nok bare at købe den første og den bedste toner, som du falder over. Hvis du vil bibeholde en høj kvalitet af udprint, og samtidigt sørge for en lang leve tid, så er der en række ting, som du kan holde øje med, når du køber toner. Én af disse er, om toneren er lavet til et bestemt mærke – man kan købe ”kompatible” tonere og ”originale” tonere. Originale tonere er produceret af din printers producent, mens de kompatible tonere er lavet af en tredjepart. Ofte er de kompatible tonere billigere, men dette kan oftest være som resultat af lavere kvalitetssikring hos producenten.

Har du derfor, for eksempel, en printer fra Hp, så kan du altså købe Hp toner og være sikker på, at opnå den gode kvalitet. Et andet godt råd, som kan bruges i din søgen efter toner, er at reflektere over, hvad du egentligt vil printe. Skal du printe en hel masse kopier med sort tekst på en hvid baggrund? Så er det måske bedst at vælge en af de lidt billigere, sort/hvid tonere. Skal du derimod printe nogle mere detaljerede mønstre eller finurlige tegninger på en regulær basis, så kan dette være et godt argument for at købe en toner, som (udover at have farver) er lidt dyrere, og dermed kan give nogle flere detaljer og dermed undgå smuds. På denne måde kan du vælge den rigtige toner til dit job!

Posted in IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *