Hvilken gaming computer er bedst, bærbar eller stationær?

zz3322

Indtil for få år siden ville svaret have været meget enkelt: en stationær.
Men i dag er det ikke så ligetil. Der findes nu mange rigtig gode bærbare i gaming klassen, som sagtens kan hamle op med de bedste stationære. Siger de. Helt så simpelt er det dog ikke.
Det er ikke længere sådan at en bærbar computer er en dyr computer. Bærbare findes nu overalt og i alle prisklasser. De har i stort omfang fortrængt de stationære fra markedet. Ved siden af en flot bærbar ser en stationær lidt gammeldags ud.
Du kan i dag få en ny bærbar til under 2000 kroner. Du bliver nok ikke glad for den som gaming computer, men den kan bruges til almindelige computer behov, derhjemme eller på kontor. Forskellen i de lave prisklasser er til at overse. Det er sådan, fordi der i dag bliver produceret flere billige bærbare end stationære Pc’er.
Men det er stadig sådan, at komponenterne til bærbare er dyrere end dem til stationære. Når det drejer sig om en gaming computer i den højere ende, får du stadig mere råstyrke for pengene med en stationær.

Råstyrke er ikke alt. Hvad er dine gaming behov?

Råstyrke, dvs. CPU’ens og GPU’ens præstation betyder meget for gaming. Men det er også de to komponenter som koster flest penge. Et high-end grafikkort koster mere end en komplet mellemklasse bærbar. Hvor meget råstyrke betyder for dig, kommer an på hvilken slags gamer du er. Der findes jo mange forskellige spil i dag.
MMO, massive multiplayer online spil, og i endnu højere grad MMORPG, massive multiplayer on one role play games, stiller de største krav. Hvis du vil opleve den slags spil i høj video kvalitet og uden lag, skal du få dig en rigtig god gaming computer. Ellers bliver disse spil mere en kilde til frustration end nydelse.
Men du kan komme til at spilde en masse penge når du køber en spille computer uden at tænke dig om.

Overvej hvilke spil du vil spille, og hvor meget

Inden du kaster dig ud i at bruge dine gode penge på en ny gaming computer, tænk over hvad du skal bruge den til. Den dyreste maskine kan ikke gøre gaming oplevelsen bedre end selve spillet er. Kører du ældre spil med SVGA opløsning, kan selv den dyreste 4k skærm ikke vise mere end spillet har. Ikke alle spil har brug for en sværvægts gaming PC
Vælg din gaming computer alt efter de spil, du vil spille mest. Tjek hvad de tekniske anbefalinger er for disse spil og find en computer der som minimum kan det.
Ældre spil har normalt ikke brug for en pc i spillemonster klassen. Igen, tjek anbefalingerne.
Men du skal også tænke på, at en gaming computer gerne må holde i flere år. Det kan være en god ide med lidt reservekræfter. Især når du køber en bærbar.
At opgradere en stationær er ikke raketvidenskab. Med en bærbar fanger bordet. Udover Ram og harddisk er der stort set ingen muligheder for opgradering.

Posted in IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *