Hvordan hobbyer styrker selvudvikling

zz3322

Vi anser ofte hobbyer for værende ren underholdning, en form for tidsfordriv eller en måde at socialisere på.

Det ville da også være kedeligt hvis disse kvaliteter ikke også var til stede.

Men ligesom børns leger for at lære, kan hobbyer så ikke også ses som voksnes måde at tilegne sig bestemte, nyttige evner?

Vi ser her nærmere på, hvordan dine hobbyer kan hjælpe dig udvikle dig i andre aspekter af livet.

Sportsentusiasme

Hvis du er sportsfan eller -udøver, er du uden tvivl godt sat ind i reglerne, som ofte stiller fokus på:

  • Strategi og konkurrence: Dette er et af de vigtigste elementer i sport. Men det er samtidig et vigtigt element i vores dagligdag. For eksempel: Hvad er din strategi til at finde et job, og hvordan kan du stikke ud blandt mængden af øvrige ansøgere?
  • Fremsyn: Ligesom en træner, der forinden en kamp forsøger at forudsige det modsatte holds spillestil og kampens udvikling, så er vi som sportsentusiaster i samme situation. Som spillere skal vi kunne forudsige modspillernes næste manøvre. Som fans sætter vi vores eget hold under en lup for at spå deres chancer for at vinde. Sider som bet365 tillader derfor sportsentusiaster, at studere og spille på live fodbold resultater samt dem inden for andre sportsgrene. Herved tester de deres evner til at kunne forudsige spillets gang. Denne evne synes ligeledes vigtig i et moderne samfund, som altid er under forandring.
  • Samarbejde: Hvad sker der, hvis et hold fyldt med stjernespillere ikke kan spille sammen? Så taber de naturligvis. Både når det kommer til arbejdslivet og privatlivet, er det en positiv kvalitet at kunne tilpasse sig hinanden og nå et fælles mål.

Fans af litteratur, film, musik og andet kunst

Når vi dykker ned i et fiktivt univers stimulerer vi naturligvis også nogle helt særlige evner:

  • Analyse: Hvad går historien egentlig ud på? Nogle gange kan det være svært at finde hoved og hale i, hvad meningen med en historie er. Da forsøger vi ofte at give vores egen fortolkning af det, som vi har set, læst eller hørt. Hermed udfordrer vi vores analytiske evner.
  • Empati: Vi prøver at forstå bestemte karakterers motivation og udvikler på den måde vores evne til at være empatisk med menneskerne i vores omgangskreds.
  • Kommunikation: Hvordan er en historie fortalt? Når vi kommunikerer med vores omgivelser foretager vi også konstant valg om, hvordan vi præsenterer noget. Hvordan snakker du med din partner i løbet af hverdagen? Hvordan formulerer du en intern e-mail til dine kollegaer?

Samlertrang

Har du en trang til at samle på bestemte ting, som fascinerer dig?

  • Specialisering: Det er svært at forestille sig en samler, som ikke har en detaljeret viden om det, han eller hun samler på. Du har udviklet evnen til at sætte dig godt ind i et emne. Efter at have brugt lang nok tid på din samling, vil du være en ”specialist” på området, og du vil vide langt mere om det end de fleste andre. Evnen til at specialisere sig er eftertragtet. Tænk blandt andet på ingeniører, programmører og læger.
  • Markedsundersøgelse: Hvilke dele af din samling er sjælden, og hvilke er mindre sjældne? For at vide dette, skal du være i stand til at undersøge, hvad der allerede eksisterer på markedet. Hermed stimulerer du din evne til at forstå et bestemt marked, hvilket ofte er yderst nyttigt inden for erhvervslivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *