Saftpressere er ekstremt populære

zz3322

Det moderne menneske er et sundt menneske. Sundheden er en trend der er voksende overalt i landet, ikke kun fordi det giver os en flottere krop og et bedre udseende, men også fordi det giver os en langt bedre mental velvære. Det giver os nemlig den energi vi har brug for, så vi har lyst til stå ud af sengen om morgenen, og det giver os den energi vi skal bruge for at komme igennem dagligdagens mange udfordringer på jobbet og i hjemmet. Hvis du gerne vil vide lidt mere om de mange forskellige saftpressere der findes kan du med fordel kigge inde på test-saftpresser.dk, for de har en stor oversigt over modeller.

En sund livsstil

For at give hele familien en sundere livsstil og et ekstra smil i hverdagen, kan en saftpresser være lige noget for dig. Saftpresseren er nemlig en sund, nem og sjov måde at få indtaget alle de anbefalede seks frugter om dagen som Fødevarestyrelsen foreskriver, for at få det optimale ud af livet. Selvom der altså anbefales at spise 600 gram frugt og grønt om dagen, indtager voksne danskere i dag kun lidt over halvdelen af det anbefalede, nemlig 379 gram i gennemsnit.

Har du et æbletræ eller måske et pæretræ i haven med flere frugter på grenene end din familie kan nå at spise? Så kan saftpresseren også være både en sjov og billig måde at få brugt alle de frugter, der ellers bare ville være røget ud i kompostbunken. Udover at give billig sundhed til hjemmet, kan saftpresseren også samle både yngre og ældre i et hyggeligt fællesprojekt, hvor alle kan få opfyldt deres ønsker om den perfekte juiceblanding.

Lav din egen juice

Når man laver sin egen juice er det nemlig kun fantasien der sætter grænserne. Her er det ikke kun de sædvanlige ingredienser som æbler og appelsiner der kan bruges. Pludselig er det også muligt at inddrage specielle, anderledes, sunde og inspirerende ingredienser som rødbeder, ingefær, gulerødder, chili, spinat, grønkål, broccoli og mange, mange flere, der alle kan give din juice et ekstra personligt præg. Denne form for social sundhed, hvor man gør grøntsagerne og frugterne til et fælles familieprojekt, gør det også langt nemmere at få børnene til at indtage sine daglige frugter og grøntsager, da det pludselig bliver sjovt for børnene at lege alt det sunde i køkkenet.

Men det er ikke kun hjemme i familieboligen, at saftpresserne hører hjemme længere. Også børn og unge bliver i dag mere og mere interesserede i den nye sundhedstrend og juicetrend ude i bylivet. Denne tendens kan tydeligt ses hos juicecaféerne, som for eksempel alle de populære ’Joe and the Juice’ butikker, som dukker op flere og flere steder rundt om i landet. I dag er det steder som disse hvor en stor del af landets unge mødes for at snakke og være sammen. Førhen mødtes unge for det meste over en sodavand, en øl, pomfritter eller hotdogs, men disse usunde samlingssteder og mødesteder bliver altså i højere og højere grad udskiftet med de sunde juicecaféer blandt de unge.

Få dækket dit vitaminbehov

Udover at man undgår mange usunde konserveringsmidler og E-numre ved at lave sin egen juice og saft derhjemme, så er alle frugternes og grøntsagernes sunde vitaminer og næringsstoffer faktisk langt nemmere for kroppen at optage på flydende form end på fast form. Dette skyldes, at en stor del af de vitaminer man får ned i maven, når man for eksempel tygger på en gulerod, ryger direkte igennem kroppens system uden at blive optaget eller udnyttet. Indtages frugterne og grøntsagerne i stedet som juice vil næsten alle næringsstoffer og vitaminer blive optaget i kroppen fra den forarbejdede saft, der er presset fra frugterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *