Underholdning til børn og unge – bøgerne bag filmene

zz3322

Der findes et hav af flotte og vellavede filmatiseringer af de populære ungdomsbøger. Fra biografsæderne kan man opleve et univers, der er fyldt med magi. Der er spændende historier og nervepirrende kampe mellem det gode og det onde, men hvad nogle måske glemmer, er at alle disse fantastiske film er baseret på fabelagtige ungdomsbøger. De er som regel tilgængelige i hver en butik, som sælger bøger, og synes du, at dine børn skal have kendskab til de ikoniske værker, er der et par stykker, som udgør nogle af de helt klassiske.

 

Narnia-fortællingerne af C.S Lewis

Bøgerne om riget Narnia betragtes som klassikere i børne- og ungdomslitteraturen. Fortællingen består af en serie på i alt syv, og de er skrevet af englænderen C.S Lewis. I Narnia-fortællingerne bliver læseren ført ind i et eventyrland, hvor der findes talende dyr, magi og kampe mellem det gode og det onde. I 2005 blev seriens anden bog “Løven, Heksen og Garderobeskabe” filmatiseret af Disney. Mange af bøgerne om Narnia har efterfølgende nået vej til det store lærred, men det er ingen undskyldning for ikke at lade sig gribe af det litterære værk.

 

Den uendelige rejse af Michael Ende

I 1973 blev bogen “Den uendelige rejse” udgivet. Den er skrevet af Michael Ende, og handler om drengen Bastian, der kommer i besidelse af en magisk bog efter et besøg i byens antikvariat.På loftet, i sikkerhed fra dagens bekymringer, læser han ivrigt om drengen Atreyus rejse i fantasien, og jo flere sider Bastian læser, jo mere bliver grænsen mellem hans virkelighed og fantasien udvisket. Den uendelige rejse er filmatiseret i 1984 i en iøvrigt glimrende udgave, men man burde ikke snyde sig selv eller ungdommen i huset for bogen. Den er fængende, godt skrevet og tager nogle vigtige temaer op til reflektion.

 

Hobitten af Tolkien

Verden over har biografgængere oplevet Tolkiens fortryllende verden. Først i filmatisering af “Ringenes Herre” og senere i trilogien “Hobbitten”. Som mange ved, er Bilbo Sækker, Frodo, Gandalf og alle de andre ikke blot karakterer i film, men ligeledes personer i Tolkiens ikoniske værker. Selv for voksne kan det synes, som lidt af en opgave at kaste sig ud i at læse “Ringenes Herre” fra ende til anden, men heldigvis har Tolkien skrevet en formidabel og langt kortere bog, “Hobbitten.” Hobbitten er en fantasy- og ungdomsbog fra 1937. Hovedpersonen er Bilbo Sækker, der lever et stille liv i Herredet. En dag får Bilbo besøg af den store Troldmand, og der går ikke længe før han bliver kastet ud i et eventyr, der vender op og ned på tilværelsen. Bogen kan læses på dansk og engelsk af både unge og voksne.

Listen af ungdomsbøger, som er værd at kende til, er selvfølgelig længere, men mangler du et overblik over de mest kendte og populære, har du her tre forfattere, som har klaret opgaven til fineste karakter. Politikken holder dig desuden opdateret med nogle af de nye udgivelser i genren ungdomsbøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *