Lotto er ikke kun til om lørdagen

zz3322

Det her med at spille lotto er noget de fleste danskere gør, og også noget som de fleste egentlig synes er ret sjovt. Det er blevet sådan en hel folketing det her med at sidde lørdag aften og se om man er den der er den heldige, og vinderhistorierne kommer tit på forsiden af aviserne, især hvis det er nogle spændende personer der har vundet.

Det er ikke fordi man tror man vinder, man ved jo godt at chancen er ret lille, men det kunne jo være. Og tænk hvis man pludselig havde 5 millioner og ikke længere behøvede at gå på arbejde eller gøre alle de ting man ikke havde lyst til, men i stedet kunne tage på ferie og bare nyde livet. Det ville jo være skønt.

Men hvad mange ikke er opmærksomme på er at lotto ikke kun er lørdag aften, og at lotto om onsdagen også er både sjovt og spændende, og giver mulighed for at vinde rigtig mange penge.

Lotto om onsdagen – onsdagslotto

Lotto om onsdagen kaldes også populært set for onsdagslotto (mens lotto om lørdagen stadig bare hedder det mundrette lotto, og ikke lørdagslotto – det viser også hvor populært det om lørdagen er sammenlignet med lillebror midt på ugen).

Det blev oprindeligt lavet fordi man tænkte at det kunne være sjovt med lotto midt på ugen også, sådan at dem der syntes at der var alt for længe til at det blev lørdag og man kunne spille igen også havde noget midt på ugen at se frem til – og hvis statskassen så kunne tjene lidt på det ville det jo bare være endnu bedre.

Man kunne dog også godt se at det her med at have to gange lotto hver uge måske ville være lidt for meget i længden – man skulle jo heller ikke gøre det for voldsomt så man til sidst ville skræmme folk helt væk fra at spille.

Derfor har man slået det sammen sådan at lotto om onsdagen er en fælles trækning for de nordiske lande, og vinderen kan derfor lige så godt sidde i Danmark som i Sverige. Det har man gjort for at man kan sørge for at præmierne (som jo beregnes efter hvor mange der spiller) kan være en okay størrelse, også selv om der ikke er så mange i det enkelte land der gider at spille.

Joker

Onsdagslotto er ikke det eneste man har gjort for at forsøge at gøre det at spille Lotto lidt mere populært, eller få folk til at spille lidt mere. På et tidspunkt besluttede man sig nemlig for at indføre det man kalder ”Jokeren” hvor man kan spille lidt ekstra og så få en vinderchance mere.

Jokeren blev aldrig den helt store succes, men der er stadig en del der spiller den og har det hyggeligt med det.

Hvor stor er chancen for at vinde

Chancen for at vinde i lotto er ikke særlig stor – faktisk er den rigtig lille, og man skal ikke spille hvis det er fordi man gerne vil tjene penge. Så kan det nok bedre betale sig at arbejde og spare op. Men derfor kan man godt spille alligevel.

Der er nemlig ret sjovt at være med og kunne sidde der om aftenen og synes at det er spændende, og sidde der og drømme sig væk.

Og tit vinder man også de der 40 kr. som kuponen kostede, og så er det okay – og så kan man jo være heldig at man vinder, det skal der jo være nogle der gør.

Og sidst men ikke mindst går en del af pengene til dansk foreningsliv, så spiller man støtter man også dem, og det er jo meget fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *