Den miljørigtige tanke gør sit indtog i de danske virksomheder

zz3322

Det er ikke nogen hemmelighed, at de danske borgers fokus på miljøet er blevet intensiveret over de senere år. Dette er af god grund, da man, gennem forskellige større undersøgelser verden over, kan se, at verdens natur er under pres. Virksomheder som fx BP, det britiske olieselskab, har været under hårdt pres, for ikke at indrette sig efter den hårdslående virkelighed: vi er nødt til at ændre os, for at jorden stadig kan være den stabile jord, som vi er vandt til. Dette er ikke til diskussion længere, da førende forskere over hele jorden sammen entydigt peger på de voksende problemer inden for miljøet.

Danske virksomheder går forrest

Der er mange eksempler på at danske virksomheder herhjemme, der har valgt at tage de miljørigtige handsker på. Det er gået hånd i hånd med befolkningens øgede interesse for varer, som tager højde for hvilken påvirkning, de har på naturen. Vi har herhjemme forskellige mærker på vores varer, f.eks. i supermarkedet, så man tydeligt kan se, hvad det er man køber. Nu ser det ud til, at den danske trykkebranche også er gået med. De har lanceret et miljørigtigt grafisk tryk, der ikke går på kompromis med kvalitet eller slidstyrke, men simpelthen formindsker de stoffer, som der normalt er et produkt af farvetryk.

Det er vigtigt for en branche som denne, da de faktisk har en del affaldsstoffer i forbindelse med produktionen af reklametryk, bannere, reklameflag, butiksvinduers klistermærker osv. Det begynder i det små, men vil helt sikkert, med den voksende offentlige interesse, sprede sig til hele branchen.

Hvordan kommer det dig til gode?

For det første kan du nu med god samvittighed bestille store printopgaver. Derudover er det helt sikkert, at udslippet under arbejdet med opgaverne er mindre. Altså vil medarbejderne for virksomhederne, der vælger reklame tryksager med omtanke for miljøet, også blive skånet for nogle af de vejrtrækninger, der måske kan sætte sig. Det er altså en god investering for samfundet, da sygedagpenge og sygedage kan blive formindsket, samtidig med at miljøet slippet for endnu en belastning. Du kan være med til at investerer i fremtiden og det danske samfund ved at vælge miljørigtigt grafisk tryk, f.eks., så vi ikke lider under din virksomheds reklamevalg.

Desværre har det vist sig, at det ikke er alle landes erhvervsliv, der trækker i denne retning. Der har ellers været store globale aftaler på tegnebordet over de sidste mange år. Men der er stadig umådelige globale udfordringer, som stadig mangler at blive løst. Det vil, i nogles øjne, tage mange årtier før dette udslip, der dagligt foregår, er stabiliseret. Men det er vigtigt at vi som forbruger former markedet og prøver vores bedste, hvis man er interesseret i at handle miljørigtigt, at vælge varer, der er producerede på en miljørigtig måde. Der er mange muligheder inden for dette område. Du kan undersøge virksomhedernes model på internettet eller blot tage kontakt til deres kontor, hvis du er i tvivl. Men det er vigtigt ikke at lade tvivlen komme evt. forurenende virksomheder til gode. Vælg sikkert, vælg miljørigtig og vær med til at skabe en god fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *