3 gode grunde til at købe en juletrøje

zz3322

Jeg har længe ledt efter en juletrøje til min familie, som vi skal have på i juledagene. Vi har i år bestemt os for at gøre noget mere ud af udklædningen, så vi kommer i lidt mere  julestemning ene de forgangne år. Netop det med at komme i julestemning, er årsagen til at vi i år har valgt disse strikkede julesweaters.

Spred den gode julestemning

Vi kender det sikkert fra jobbet når din kollega kommer med en trøje der skiller sig lidt for meget ud i forhold til resten af mængden! Så får man let en kommentar med på vejen, men man kan også blive beundret for sin modighed og fordi folk faktisk synes det er en sej trøje. Det samme gælder med juletrøjer, her vil du hurtigt blive samtalens midtpunkt på arbejdspladsen eller til julefrokosten hvis du møder ind i en hæslig julesweater.

Du får en god mulighed for at mængle med andre mennesker. Dette er grund nr. 2. En sjov juletrøje er en perfekt icebreaker og mulighed for at komme i snak med hende eller ham du har set dig lun på til julefrokosten. Du vil opleve, at du bliver et samtaleemne og festens midtpunkt med en perfekt strikket sweater. Forestil dig hvordan folk kommer hen til dig i bussen eller til festen fordi du simpelthen tiltrækker opmærksomhed med juletrøjen.

Den tredje grund til at du skal have en julesweater er, at du kan holde varmen. På trods af global opvarmning er det stadig koldt i julemånederne. Derfor er en strikket julesweater et perfekt middel til de kolde og hyggelige juledage i december måned.

Er disse juletrøjer kommet for at blive?

I juletiden i Danmark har vi mange traditioner som f.eks. bage juleklejner, pynte op til jul, spise god julemad osv. I England og USA er de gået skridtet videre. Her har de simpelthen dedikeret en hel dag til at være “professional ugly” som de kalder det. I USA har de døbt dagen National Ugly Christmas Sweater Day.

Denne dag finder sted hver tredje dag i december hvert år. Denne dag gælder det om at iklæde sig den grimmeste og vildeste julesweater. I USA startede dagen i 2011 og har siden vokset sig rigtig stor.

En af tjeklisterne til trøjerne på denne dag er følgende:

Vælg nogle vilde farver på trøjerne. Jo vildere jo bedre. Vælg gerne noget med pom pom og glitter. Hvis ikke allerede trøjerne er 80’er agtige, så giv dem et strejf af 80’er stemning, og så er du klar! Hvis du husker disse ting samt det gode julehumør, så er jeg sikker på, at du er sprudlende klar til juledagene.

Jeg tvivler ikke på, at denne tendens med at klæde sig i julekjoler, julesweaters, jule jakkesæt osv. er kommet for at blive. Som så ofte før er det set, at de fleste tendenser kommer fra USA og England for efterfølgende at have slået igennem i Danmark og resten af Europa. Selv modeindustrien er nu begyndt at tage disse sweaters til sig, så mon ikke det i år 2017 og 2018 bliver en jul med både julepynt og flotte juletrøjer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *