Hvad du skal holde øje med, når du køber din nye vinterjakke

zz3322

Her kan du blive klogere på de faktorer, du bør holde øje med, når du skal ud og investere i din nye vinterjakke. Nogle af disse punkter kan nemlig let overses, men har du dem i tankerne, når du vælger din nye jakke, ender du måske med en model, der både passer bedre til dine behov og holder i endnu flere år.

Hvor højt er vandsøjletrykket?

Vandsøjletrykket på en jakke er med til at angive graden af vandtæthed. En jakke kan allerhøjst have et vandsøjletryk på 10.000 mm. Det betyder, at en vandsøjle på 10.000 mm kunne ramme jakken uden at den ville blive gennemblødt.
Hvor højt en jakkes vandsøjletryk skal være afhænger naturligvis af, hvad jakken primært skal bruges til. Hvis du skal på skiferie skal du lede efter én slags jakke, mens en anden vil egne sig bedre til hverdagsbrug om vinteren i Danmark. Normalt er et vandsøjletryk på mellem 3.000 mm og 4.000 mm udemærket, hvis jakken skal bruges til hverdag.

Hvor god er jakkens åndbarhed?

Det er vigtigt med en jakke, som huden kan ånde igennem. Det gælder især for vinterjakker, da de i forvejen holder godt på varmen. Har huden svært ved at ånde igennem en vinterjakke, vil man hurtigt få det for varmt under jakken, og man vil have svært ved at komme af med fugten.
Hvis man er aktiv i løbet af dagen i form af gå- eller cykeltur til og fra arbejde, er det især vigtigt at finde en jakke med en god åndbarhed. Det samme gælder, hvis man er på udkig efter vinterjakker til børn, som ofte leger og er fysisk aktive udendørs hele året rundt.
En jakkes åndbarhed kan man stort set altid finde oplysninger om, men en anden ting, man kan kigge efter, er sømmene på jakken. Hvis de er svejsede kan man som regel regne med, at materialet ikke er åndbart. Gå i stedet efter tapede sømme, som i højere grad anvendes til åndbart stof.

Reflekser giver større trafiksikkerhed

Der findes mange andre små detaljer, man kan holde øje med, når man leder efter sin nye vinterjakke. En rigtig smart detalje, som altid er brugbar, er indbyggede reflekser. Det er mørkt meget af tiden i løbet af vinterhalvåret, og det gælder især i det tidsrum, de fleste mennesker befinder sig i trafikken på vej til og fra arbejde.
Reflekserne er smarte for voksne såvel som for børn, når de bevæger sig rundt i trafikken på vej til eller fra skole eller fritidsinstitution, eller når de besøger deres kammerater.

Andre små detaljer, der kan have stor betydning

En aftagelig hætte kan være en praktisk detalje på en lun forårsdag, hvor solen titter frem. Til de koldere og mere blæsende dage er vindfang i ærmerne en næsten uundværlig detalje, da du undgår at få den kolde vind ind i ærmet. Til sidst kan store lommer med plads til vanter og huer gøre jakken endnu mere praktisk. På vinterjakker.dk kan du læse meget mere om emnet, hvis du mangler mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *